Over ons

Over ons

Zorggroep Stad en Ommeland is deskundig in het begeleiden van mensen met een complexe en meervoudige problematiek. Wij bieden begeleiding aan onder anderen zorgmijders en veelplegers met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsproblemen.
Wij maken het verschil door op een confronterende, doch respectvolle en inspirerende wijze mensen in beweging te zetten. Deze informele stijl van begeleiding maakt onze begeleiders zeer toegankelijk voor de cliënten. Wij wijzen cliënten op hun eigen verantwoordelijkheden, zodat zij uiteindelijk zelf begrijpen en ervaren wat zelfredzaamheid inhoudt. De doelen en het plezier in het leven van de cliënt staan bij ons voorop.
Wij staan voor betrokken en betrouwbare zorgverlening. Doordat onze begeleiders oprecht betrokken zijn, voelen cliënten zich niet als een nummer behandeld. Wij vinden het erg belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen bij onze begeleiders. Zeker wanneer wij bij de cliënt thuis komen.
Zorggroep Stad en Ommeland wordt door ketenpartners gewaardeerd om het feit dat wij niet werken met contra-indicaties en dat er, indien gewenst, dezelfde dag nog iemand van ons langskomt.

Wij bieden begeleiding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Wet Langdurige Zorg (Wlz), de Wet Forensische Zorg (Wfz) en de Jeugdwet (Jw).